Coöperatie Wilde WoonWeide heeft als primaire doelstelling het realiseren van locaties waar op experimentele wijze gepionierd kan worden met ‘alternatieve woonvormen’.

Hierbij is de insteek om gemeentelijke en/of particulier grond middels ’tijdelijke ontheffing’ om te zetten naar locaties waar een natuurinclusieve en klimaatadaptieve woonvorm gerealiseerd word middels bewoning met bio-based tiny-houses.

Locaties welke ‘organisch’ kunnen groeien en daarbij tevens als aanjager kunnen dienen voor toekomstige realisatie van duurzame ‘donkergroene’ en kleinschalige klimaatbestendige woonwijken.

Hand in hand met de natuur middels aanleg van voedselbossen, speelnatuur en gemeenschapstuinen, zelfvoorzienend in energie, met open vizier en in verbinding met maatschappij & gemeenschap. Als praktisch antwoord op de groene transitie en duurzame invulling van het huidige woningtekort.


Bestuur & organisatie van Coöperatie Wilde Woonweide bestaat uit;

> Bram Bloemers; oprichter/ voorzitter

> Jan de Zwaan; projectleider/ secretaris

> Hetty de Vries; penningmeester

> Erwin Beumer; werkgroep lid

> Kasper Spormann: werkgroep lid


Het bestuur werkt samen met een klankbord,-/ kerngroep van professionals, politici en stroomversnellers. Er ligt een samenwerkingsverband met LiberTerra. Coöperatie Wilde Woonweide staat daarnaast bekend als initiatiefgroep bij Tiny House Nederland.

Er word hard gewerkt aan een ANBI-status zodoende het mogelijk word om belastingvrij te schenken, vrije donaties & giften te doen.

Wil jij nu alvast een bijdrage doen zodoende Coöperatie Wilde Woonweide haar doelstellingen nog beter weet te bewerkstelligen?

Neem contact met ons op.

.

Coöperatie Wilde Woonweide