Stichting Wilde WoonWeide heeft als primaire doelstelling het realiseren van locaties waar op experimentele wijze gepionierd kan worden met ‘alternatieve woonvormen’. Hierbij is de insteek om gemeentelijke grond middels ’tijdelijke ontheffing’ om te zetten naar locaties waar een klimaatadaptieve en natuurinclusieve woonvorm gerealiseerd word middels bewoning door (ecologisch gebouwde) tiny-houses. Locaties welke ‘organisch’ kunnen groeien tot permanente bestemming en daarbij tevens als aanjager kunnen dienen voor realisatie van duurzame ‘donkergroene’ woonwijken.

Hand in hand met de natuur middels aanleg van voedselbossen, speelnatuur en gemeenschapstuinen, zelfvoorzienend in energie, met open vizier en in verbinding met maatschappij & gemeenschap. Als praktisch antwoord op de groene transitie en duurzame invulling van het huidige woningtekort.


Het bestuur van Stichting Wilde Woonweide bestaat uit;

> Bram Bloemers; oprichter/ voorzitter

> Jan de Zwaan; projectleider/ secretaris

> Hetty de Vries; stichting coördinator/ penningmeester


Het bestuur werkt samen met een klankbord,-/ kerngroep van professionals, politici en stroomversnellers. Stichting Wilde Woonweide staat daarnaast bekend als initiatiefgroep bij Tiny House Nederland.

Er word gewerkt aan een ANBI-status zodoende het mogelijk word om belastingvrij te schenken, vrije donaties & giften te doen. Wil jij nu alvast een bijdrage doen zodoende Stichting Wilde Woonweide haar doelstelling nog beter weet te bewerkstelligen? Neem dan direct contact met ons op.